Haulikko katsastus

Ajankohta

 11.05.2019
 10:00

Lajit

Metsästyshaulikko
Metsästystrap

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen mahdollista paikanpäällä

Järjestäjä

Laihia

Osoite

Allisentie 165
66450, Jakkula
Iso kartta Ajo-ohjeet

Lisätiedot

KESÄ 2019

Yleistä:
Kilpailut ovat kaikille avoimet. Hirvenjuoksuissa ilmoittautumiset ja lähtöajat paikan päällä. Kaikissa hirvenjuoksukilpailuissa on myös kävelysarjat, ellei järjestäjä toisin ilmoita. Kilpailukohtaiset palkinnot.

Hirvenjuoksun sarjat: M+M50, M60, M70+viiden vuoden välein, S, N+N50+N65 (= 5 sarjaa). Hirvikävelyn sarjat: alle 65, yli 65+N+S (= 2 sarjaa).

Metsästysammuntojen kiväärilajien ilmoittautumiset järjestäjien haluamalla tavalla. Haulikkokisat alkavat klo 10.00, ilmoittautuminen klo 9.30 mennessä paikan päällä. Kun ilmoittautumisaika on ohi, arvotaan erät. Ensimmäinen erä on syytä aloittaa heti kun se on täynnä. M sarja aloittaa trapammunnalla.

Kilpailuissa kiväärilajien loppukilpailut ammutaan viimevuotiseen tapaan. Haulikkolajeissa loppukilpailun ampuvat alkukilpailun kuusi (haulikossa) ja viisi (trapissa) parasta kaikissa sarjoissa. Tasatulokset ratkotaan ampumalla. Loppukilpailun jälkeen mahdollisissa tasatuloksissa kolme ensimmäistä sijaa ratkaistaan uusinta-ammunnalla ja muut sijat sääntökirjan mukaan.

Metsästysammuntojen palkintokäytäntö koskee kaikkia lajeja. Järjestäjä ei hanki kilpailukohtaisia palkintoja, vaan tilittää SML.n Pohjanmaan Piirin tilille, Nordea Alavus FI9811963000102307 merkillä "PALKINTOMAKSU" 4 €/suoritus 1 viikon kuluessa kisojen jälkeen. Kertyneellä potilla hankitaan palkinnot, jotka jaetaan pm-kilpailujen yhteydessä parhaiten menestyneille. Kiväärilajeissa palkinnot jaetaan kuten ilma-aseissa eli ampujan tulokseen lisätään hyvityspisteet ampujan sarjan suomenennätyksen perusteella. Taulukkoon lasketaan kultakin kahden parhaan kisan tulokset. Kaikki sarjat yhdistetään, omat palkintotaulukot sekä hirvi- että luodikkoammunalle. Tämä palkintomenettely koskee myös muita kuin Pohjanmaan piiriin kuuluvia ampujia. Palkintomenettely ei koske piiriotteluja, vaan niissä jaetaan kilpailukohtaiset palkinnot.

SM-kilpailut:
SM-kilpailujen joukkueenjohtajat: Hirvenjuoksut Antti Hakola.Kivääriammunnoissa Pekka Karhunen, haulikkoammunnoissa Antti Hakola, haulikon lajijohtajana Erkki Ritoniemi.

Piiri ilmoittaa SM-kilpailuihin. Piiri maksaa SM-osanottomaksut S-sarjojen osalta kokonaan. Muiden sarjojen osalta piiri maksaa yli 20 € menevän osuuden niiden kilpailijoiden osalta, jotka ovat kivääri- ja haulikkolajeissa osallistuneet vähintään 1 katsastuskisaan sekä hirvenjuoksuissa ja -kävelyissä vähintään 3 katsastuskisaan. Kilpailijan maksu käteisellä lajijohtajalle tai piirin tilille Nordea Alavus FI9811963000102307 ja viiteriville maksajan tiedot. Ammuntalajien eräpäivä on 7.7. ja hirvenjuoksujen 12.7.

Osanottomaksut:
Osanottomaksut: Juoksut ja kiväärilajit nuoret 5 €, muut 12 €. Haulikkolajit nuoret 7 €, muut 15 €.

Tulokset:
Kaikkien kilpailujen tulokset sähköisessä tiedostomuodossa välittömästi kilpailujen jälkeen etkujala@gmail.com ja veli.kujala@metsastajaliitto.fi sekä alueen lehtiin. Kiväärilajien tulokset juha.ristimaki@hotmail.com ja pekka.karhunen@metsastajaliitto.fi, haulikkolajit erkki.ritoniemi@vlsi.fi

Kilpailijalla on oltava voimassa oleva aseenkantolupa mukana kisoissa. Alle 15-vuotiailla on oltava mukana 18 vuotta täyttänyt henkilö, jolla on aseenkantolupa mukana.

Yhteyshenkilöt