Metsästyshirvi tukee suomalaista hirvenmetsästystä

Metsästyshirvi on suunniteltu hirvenmetsästäjien tarpeita ajatellen. Lajissa ammutaan sekä liikkuvaan että paikallaan olevaan hirvenkuvaan pystystä ilman tukea. Ampumamatka suurikokoiseen kaksipäiseen hirvitauluun on 100 m.

KILPAILUN KULKU

Ensin ammutaan 4 laukausta seisovaan ja sitten 6 juoksevaan hirveen. Seisovan hirven 4 laukauksen ampumiseen on aikaa 60 sekuntia. Juoksevan hirven ammunta suoritetaan kertalaukauksina. Jos ohjelmassa on loppukilpailu, siinä ammutaan 10 laukausta juoksevaan hirveen. Sijoituksen ratkaisee seisovan ja juoksevan hirven yhteenlaskettu pistemäärä.

ASE JA MUUT VARUSTEET

Aseena käytetään metsästyskäyttöön hyväksyttyä rihlattua ruutiasetta. Sen paino on enintään 6 000 g varusteineen. Laukaisuvastus keskisytytteistä patruunaa käyttävät vähintään 1 000 g ja reunasytytteistä patruunaa käyttävät vähintään 500 g. Tähtäinlaitteet ovat vapaat. Aseessa ei saa olla hihnaa.

Äänenvaimentimen käyttö on sallittu. Itselataavan aseen sekä räjähtävien, alikaliiperi- tai valojuovaluotien käyttö on kielletty. Ns. ampujan varustuksesta ovat sallittuja ampujantakki, -käsineet ja -jalkineet. Samaa asetta, tähtäinlaitetta, vaatetusta ja varustusta on käytettävä koko kilpailusuorituksen ajan.

Kaikki ampumista helpottavat keinot ovat kiellettyjä, sillä ne ovat metsästysammunnan henkeä vastaan. Metsästysammuntalajien ajatuksena on harjoittaa metsästäjiä metsästystilanteita varten.